Keskeiset tapahtumat 2013

Tammi
Tammi

Itella jatkoi suomalaisen ammattilais- ja juniorijalkapallon tukijana

Suomen Palloliitto ja Itella solmivat jatkosopimuksen, jonka myötä Itella jatkoi Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppanina vuoden 2013. Yhteistyö on alkanut jo vuonna 1994. Itella on ollut pitkäjänteisesti mukana jalkapallossa niin huippu- kuin ruohonjuuritasollakin.

 


Tammi
Tammi

Uusi Kauppakassi-palvelu lanseerattiin yhteistyössä Alepan kanssa

Itella käynnisti uudenlaisen noudon pilotoinnin yhdessä Alepan Kauppakassi-palvelun kanssa. Espoossa Alepan yhteydessä sijaitsevaan Postin pakettiautomaattiin rakennettiin 10 erityistä Kauppakassi-lokeroa. Hanke mahdollistaa verkosta tilattujen ruokaostosten maksamisen ja noudon Postin pakettiautomaatista.


Tammi
Tammi

Itellan uuden logistiikkakeskuksen avajaisia vietettiin Pennalassa

Itellan Pennalan logistiikkakeskuksen uudet C- ja D-osat valmistuivat 2. tammikuuta, jolloin Rautakesko keskitti valmistuneisiin osiin sen varastotoiminnot useasta eri varastoyksiköstä pääkaupunkiseudulta. Kaiken kaikkiaan kesäkuun alkuun mennessä valmistuneessa logistiikkakeskuksessa on yli 100 000 neliön varastotilat.


Tammi

Tammi

Lähiruuan kuljetukset kuluttajille aloitettiin Itella Termon avulla

Itellan elintarvikealalle kehittämää Termo-kylmäkuljetuspalvelua alettiin hyödyntää myös suoraan kuluttajille suunnatuissa elintarvikekuljetuksissa. Itellan asiakas, liha-alalla toimiva Tamminen otti vuoden alussa käyttöön Tammisen Lihalaatikko -palvelun, jossa vastuullisesti tuotettua Rotukarjan lihaa toimitetaan verkkopalvelusta tilattuna suoraan asiakkaiden kotiovelle. Lihalaatikon kuljetuksissa kuluttajille käytetään Itellan Termo-palvelua.


Tammi
Helmi

Itella Posti ja JM Tieto aloittivat yhteistyön BtoB-markkinoinnissa

Itella Posti ja JM Tieto solmivat yhteistyösopimuksen BtoB-markkinointipalveluiden tuottamisesta asiakkailleen. JM Tiedon Päättäjät ja Vaikuttajat -tietokanta tuli Itellalle jälleenmyyntiin Väestötietojärjestelmän ja Ajoneuvotietojen rinnalle. JM Tieto tuottaa lisäksi Itella Postin asiakkaille asiantuntijapalvelut BtoB-rekistereiden päivityksiin ja ylläpitoratkaisuihin osana Itella Postin palvelukokonaisuutta. JM Tieto on ylläpitänyt Päättäjät ja Vaikuttajat -tietokantaa vuodesta 1996 lähtien. Rekisteri kattaa kaikki Suomessa toimivat yli 540 000 yritystä ja yhteisöä taustatietoineen sekä näiden yli 630 000 vastuupäättäjää.


Helmi
Helmi

Itella Posti ilmoitti avaavansa 235 uutta palvelupistettä vuonna 2013

Itella Posti kertoi avaavansa eri puolille Suomea vuoden 2013 aikana yhteensä 235 uutta Postin pakettiautomaattia ja R-kioskien yhteydessä toimivaa noutopistettä. Uusien palvelupisteiden avaaminen on osa Itella Postin tavoitetta 1 700 palvelupisteen verkostosta vuoteen 2020 mennessä. Palvelupisteitä oli helmikuussa yhteensä noin 1 100 ja vuoden 2013 loppuun mennessä runsaat 1 300.


Helmi
Helmi

Itella Postin Netpostiin uusi ainutlaatuinen luottomaksumahdollisuus

Itella Postin Netposti-palvelun käyttäjille tuli lisää vaihtoehtoja laskujen maksamiseen. Kuluttaja voi nyt maksaa Netpostiin saapuneet laskunsa suoraan luotolliselta maksutililtä, kun palveluun liitetään uusi maksuominaisuus. Luottomaksumahdollisuuden tarjoaa rahoitusyhtiö Collector Credit AB.


Helmi
Helmi

Suomalaisten selkeä enemmistö piti postitoimintaa korkeatasoisena

Liikenne- ja viestintäministeriön postipalveluista teettämä seurantatutkimus kertoi, että kuluttajat ja yritykset ovat tyytyväisiä postipalveluihin ja että suomalaisten selkeä enemmistö pitää Suomen postitoimintaa korkeatasoisena.

Tutkimuksen tulokset tukivat Itella Postin havaintoja, että sähköisen viestinnän kasvu vähentää kuluttajien ja yritysten lähettämiä perinteisiä kirjeitä ja että aiempaa useampi yksityishenkilö voisi harkita vastaanottavansa nykyisin perinteisessä postiliikenteessä saapuvat kirjelähetykset sähköpostiin tai muulla sähköisellä tavalla.


Helmi
Helmi

Itella ilmoitti toimittavansa Unilabsille hoitokutsupalvelun

Hoitokutsujen laadukas ja luotettava tuotanto ja lähetys ovat sairaanhoidon peruspilareita. Siksi Unilabs valitsi Itellan automatisoidun iPost-tuotantoprosessin tulevaksi kolmivuotiskaudeksi. Toimeksiantoon kuuluu noin 800 000 kirjeen tuotanto vuodessa.

Unilabs tarjoaa laboratoriolääketieteen sekä kuvantamisen ja funktionaalisen diagnostiikan palveluita avo- ja laitoshoitoon. Se toimii 11 sairaalassa, kahdessa lähipäivystysyksikössä, 20 perusterveydenhuollon laboratoriossa ja kolmella yksityisvastaanotolla.


Maalis

Kuusi suosittua suomalaista näyttelijää sai omat postimerkit

Itella Posti julkaisi maaliskuussa Suomen Näyttelijäliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi postimerkkivihkon, jossa kuusi nimekästä suomalaista näyttelijää saivat omat postimerkit. Merkkeihin ikuistettiin Ritva Valkama, Esko Salminen, Outi Mäenpää, Martti Suosalo, Krista Kosonen ja Aku Hirviniemi. Postimerkkivihkon suunnitelleen Klaus Welpin lähtokohtana oli tehdä moderni kokonaisuus, joka kunnioittaa näyttelijätyön pitkää traditiota. Postimerkkivihkon kannessa oli myös Suomen Näyttelijäliiton 100-vuotisjuhlan logo, jonka suunnitteli Arja Karhumaa.


Maalis
Maalis

Itella kertoi myyvänsä Itella Pankin Säästöpankeille

Itella kertoi myyvänsä Itella Pankin koko osakekannan Säästöpankeille. Pankin omistuksen muutoksella ei ole vaikutuksia pankin asiakas- tai yhteistyösopimuksiin, vaan ne jatkuvat normaalisti. Itella Pankin henkilöstöön kuuluvat 29 työntekijää siirtyivät uuden omistajan hallinnoiman pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Pankin toiminta ja palveluiden kehittäminen jatkuvat normaalisti. Säästöpankkiryhmä tarjoaa Itellalle sen omissa palveluissa tarvittavat maksuliikenne- ja muut toiminnallisuudet alihankintana.


Maalis
Maalis

Earth Hour pimensi Itellan kiinteistöjä neljännen kerran

Itella Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 26.3.2013 Helsingissä. Yhtiökokous vahvisti vuoden 2012 tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallintoneuvostolle, hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

Hallituksen jäsenten lukumääräksi päätettiin kahdeksan. Hallituksen puheenjohtajana jatkoi ekonomi Arto Hiltunen ja varapuheenjohtajana talousjohtaja Päivi Pesola. Hallintoneuvoston jäsenten lukumäärä on kaksitoista. Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkoi kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kes.) ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr.).


Maalis
Maalis

Yhtiökokous valitsi Arto Hiltusen jatkamaan Itellan hallituksen puheenjohtajana ja Mauri Pekkarisen hallintoneuvoston puheenjohtajana

Itella Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 26.3.2013 Helsingissä. Yhtiökokous vahvisti vuoden 2012 tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallintoneuvostolle, hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Hallituksen jäsenten lukumääräksi päätettiin kahdeksan. Hallituksen puheenjohtajana jatkoi ekonomi Arto Hiltunen ja varapuheenjohtajana talousjohtaja Päivi Pesola. Hallintoneuvoston jäsenten lukumäärä on kaksitoista. Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkoi kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kes.) ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr.).


Maalis

Jani Jolkkonen nimitettiin Itella Logistiikka -liiketoimintaryhmän johtajaksi

DI, EMBA Jani Jolkkonen (40) nimitettiin Itella Logistiikka -liiketoimintaryhmän johtajaksi Suomessa, Skandinaviassa ja Baltiassa. Hän toimi aiemmin Itella Viestinvälityksen Jakelu- ja markkinointipalveluiden johtajana. Jolkkonen nimitettiin myös Itellan johtoryhmän jäseneksi. Hän raportoi Itellan toimitusjohtaja Heikki Maliselle.
Maalis

Ajotavanseurantalaitteet käyttöön kaikissa jakelu- ja kuljetusajoneuvoissa

Itella kertoi ottavansa vuoden 2013 aikana käyttöön kaikissa Suomen jakelu- ja kuljetusajoneuvoissa ajotavanseurantalaitteet. Laitteiden avulla Itella pyrkii vähentämään polttoaineen kulutusta 1,1 miljoonaa litraa joka vuosi. Investointi on mittava Suomen mittakaavassa, eikä vastaavan laajuista seurantaa toteuteta vielä muissa suomalaisyrityksissä. 4 000 uuden ajotavanseurantalaitteen avulla Itella pystyy keräämään tietoa ajoneuvojen liikennekäyttäytymisestä ja tuottamaan tietoa liikenteen ongelmatilanteista. Uuden teknologian myötä Itella voi toteuttaa aiempaa paremmin ympäristötavoitteittaan ja parantaa jakelu- ja kuljetushenkilökunnan työturvallisuutta.


Huhti
Huhti

Itella täsmensi taloudellisia tavoitteitaan ja käynnisti toiminnantehostamisohjelman

Itellan hallitus täsmensi Itella-konsernin pitkän tähtäimen tavoitteita vuosille 2013 - 2017. Taloudellisten tavoitteiden pääpaino siirtyy kasvusta kannattavuuden parantamiseen ja konsernin vakavaraisuuden vahvistamiseen.

Itellan tulos ei ole aiemmista toimenpiteistä huolimatta tavoitellulla tasolla, joten kilpailukyvyn ja kannattavuuden varmentamiseksi Itella käynnisti uuden tehostamisohjelman kattamaan vuodet 2013 - 2014. Päivitetyn ohjelman tavoitteena ovat 100 miljoonan euron kulusäästöt.


Huhti
Huhti

Itella aloitti yhteistoimintaneuvottelut toiminnan tehostamiseksi

Yt-neuvottelut alkoivat Suomessa 15.4.2013. Muutokset koskivat keskitettyjä ja hajautettuja konsernitoimintoja, Itella Viestinvälitystä ja Itella Logistiikkaa Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa.

Neuvottelujen ja muutosten piirissä oli kaikissa maissa yhteensä noin 1 500 henkilöä, jotka pääsääntöisesti työskentelivät hallinnollisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

 


Huhti
Huhti

Itella uusi tietohallintonsa toimintamallin

Itella uudisti tietohallintonsa (ICT) toimintamallin ja allekirjoitti IBM:n kanssa laajan kumppanuussopimuksen. Osana tätä sopimusta Itella ulkoisti ICT-toimintojaan IBM:lle. Yhteensä 123 työntekijää seitsemässä maassa siirtyi IBM:lle vanhoina työntekijöinä.

Ulkoistaminen koski tietohallinnon sovellustukea ja -ylläpitoa, konesalipalveluita ja siihen liittyvää palvelinhallintaa, käyttö- ja infrapalveluita sekä osaa sovellus- ja järjestelmäkehityksestä.


Huhti
Huhti

Itella Posti kertoi ostavansa Hollannin Postilta koneellisesti luettujen osoitteiden tarkennustyön

Itella Posti aloitti yhteistyön Hollannin Postin kanssa postilähetyksissä olevien osoitteiden optiseen tulkintajärjestelmään liittyen. Muutos ei aiheuttanut irtisanomisia, vaan henkilöstö jatkoi työtä päätehtävissään postinkäsittelyssä.

Kokeilu kesti noin puoli vuotta, jolloin koodauspalvelu ostettiin Hollannin Postin tytäryhtiöltä PostNL Shorelta. Yhtiö on erikoistunut optisten tulkintajärjestelmien käyttöön ja tarjoaa palveluja myös muille postialan yrityksille. Yhteistyötä ei hyvistä kokemuksista huolimatta jatkettu kokeilun jälkeen.

 


Huhti
Touko

Itella ylitti ympäristötavoitteensa - kirjeen jakelun hiilidioksidipäästöt vähenivät vuodessa 10 %

Itella kertoi vähentäneensä Suomessa vuoden 2012 aikana 6 000 tonnia toiminnasta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Vuodesta 2007 vuoteen 2012 hiilidioksidipäästöt suhteessa liikevaihtoon vähentyivät 26 prosenttia. Tämä oli selvästi yli asetetun kokonaistavoitteen, joka oli kymmenen prosenttia.

Merkittävin osa Itellan toiminnan hiilidioksidipäästöistä aiheutuu postilähetysten kuljetuksesta ja jakelusta. Itella on parantanut ajoneuvojensa ja kiinteistöjensä energiatehokkuutta muun muassa vähentämällä ajoneuvojen polttoaineenkulutusta ja sähkönkulutusta postikeskuksissa.

 


Touko
Touko

Hallinnollisten tehtävien yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

Huhtikuun 15. päivänä aloitetut yhteistoimintaneuvottelut päättyivät toukokuun lopussa. Neuvottelut koskivat Itellan keskitettyjä ja hajautettuja konsernitoimintoja, Itella Viestinvälitystä ja Itella Logistiikkaa Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Asetettuihin tavoitteisiin päästiin aiottua vähäisemmillä irtisanomisilla. Irtisanottavien määrä pienentyi neuvottelujen kuluessa erilaisten vapaaehtoisten järjestelyjen ja eläkejärjestelyjen myötä. Alustavan arvion mukaan vähennystarve oli neuvottelujen alussa yhteensä enintään 350 henkilöä, joista Suomessa 290. Neuvottelujen päätyttyä irtisanottavien määrä oli yhteensä 183 henkilöä, joista Suomessa 147.


Touko
Touko

Itella ja DHL Express yhteistyöhön

Itella Posti ja DHL Express allekirjoittivat yhteistyösopimuksen kotimaan jakelutoimintojen hoitamisesta. Sopimuksen mukaan Itella hoitaa DHL Expressin maantiepikalähetysten jakelun kaikkialla Suomessa. Omassa kotimaan verkostossaan DHL Express hoitaa jatkossakin vientiin lähtevien maantiepikalähetysten noudot sekä lentopikalähetysten noudon ja jakelun kokonaisuudessaan.


Touko
Touko

Itella Posti avasi uusia noutopisteitä eri puolille Suomea

Itella Posti avasi toukokuussa 54 uutta Postin noutopistettä R-kioskeihin eri puolille Suomea. Noutopisteitä oli ennestään jo yli 40. Lähivuosina palvelupisteverkosto laajenee vielä parilla sadalla noutopisteellä.

Noutopisteestä asiakkaat voivat noutaa kotimaisista verkkokaupoista ja postimyyntiyrityksistä tilaamiaan paketteja. Sieltä voi ostaa myös postimerkkejä ja sinne voi tuoda asiakaspalautuslähetyksiä. Postin noutopisteenä toimivan R-kioskin tunnistaa oven noutopistetarrasta.

 


Touko
Touko

Muutoksia postimaksuihin

Itella Posti kertoi tekevänsä muutoksia yleisimpiin postimaksuihin 3. kesäkuuta alkaen. Tällöin 1. luokan postimerkin hinta nousi 85 senttiin (ennen 80 senttiä) ja 2. luokan postimerkin hinta 75 senttiin (ennen 70 senttiä). Muutoksia tuli myös Postin edelleenlähetys- ja jakelun keskeytys -palvelujen sekä pakettipalvelujen hintoihin.

Suomalaiset kotitaloudet käyttävät korttien, kirjeiden ja pakettien lähettämiseen yhteensä keskimäärin hieman alle 30 euroa vuodessa, joten vuositasolla korotus kotitaloutta kohti on noin 1,50-2 euroa.

 


Kesä

Itellan uusi logistiikkakeskus Pennalassa valmistui

Itellan uusi Pennalan logistiikkakeskus valmistui kokonaisuudessaan. Kymmenen jalkapallokentän kokoisen logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2011, ja se luovutettiin Itellalle kesäkuun alussa. Yhdessä aiemman Pennalan palveluvaraston kanssa uusi varasto tarjoaa yli 100 000 neliön tilat Itella Logistiikan asiakkaille.

Uusi logistiikkakeskus työllistää yhteensä 200–300 logistiikan ammattilaista.

 


Kesä
Kesä

Itellassa 2 800 kausiapulaista kesän aikana

Itella tarjosi kesätyöpaikan eri puolella Suomea yhteensä 2 800 henkilölle. Heistä suurin osa työskenteli postin jakelussa, lajittelussa ja kuljetuksessa.

Iso osa kausiapulaisista on opiskelijoita, jotka sijaistavat Itellan vakituisia työntekijöitä kesälomien ajan. Kesäpestien pituudet vaihtelevat muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, eniten töitä on tarjolla kesä–elokuussa.

 


Kesä
Kesä

Empowerin palkkahallinto OpusCapitan hoidettavaksi

Empower ja OpusCapita sopivat Empowerin palkkahallinnon ja matkalaskupalveluiden siirtämisestä liikkeenluovutuksella OpusCapitalle.

Liiketoiminnan luovutuksen myötä Empowerin koko palkkahallintotiimi siirtyi vanhoina työntekijöinä OpusCapitan palvelukseen.


Kesä
Kesä

Esa Viitamäki nimitettiin Itellan tietohallintojohtajaksi

LuK Esa Viitamäki (synt. 1958) nimitettiin Itellan tietohallintojohtajaksi. Hän siirtyi tehtävään LähiTapiolan tietohallintojohtajan tehtävästä. Viitamäellä on yhteensä 30 vuoden kokemus erilaisista asiantuntija- ja johtotehtävistä ICT-alalta.

Viitamäestä tuli myös Itellan laajennetun johtoryhmän jäsen.


Kesä
Kesä

Itella perusti uuden verkkokaupan kehittämiseen ja kasvattamiseen keskittyvän yksikön

Itella perusti uuden verkkokaupan kehittämiseen ja kasvattamiseen keskittyvän eCommerce-yksikön. Yksikön tehtävänä on varmistaa, että Itellan palvelutarjooma verkkokauppayrityksille on selkeä ja että Itellan kasvutavoitteet toteutuvat näillä alueilla.

Yksikön johtajaksi nimitettiin tradenomi, MBA Aku Happo. Happo nimitettiin myös Itellan laajennetun johtoryhmän jäseneksi. Hän raportoi Itellan toimitusjohtaja Heikki Maliselle.


Heinä

OpusCapita myi Puolan tulostusliiketoiminnan PostNordille

OpusCapita allekirjoitti sopimuksen Puolan tulostusliiketoiminnan myynnistä PostNordille. Liikkeenluovutuksen myötä PostNord Strålforsin liiketoimintayksikköön Varsovassa siirtyi OpusCapitalta 50 työntekijää, joiden voimin käsiteltiin vuonna 2012 noin 60 miljoonaa postitusta.

PostNord Strålfors tarjoaa viestintäratkaisuja digitaalisesta tulostuksesta aina kuoritukseen ja sähköisiin kanaviin.

 


Heinä
Heinä
Heinä
Heinä
Heinä

Itella palkittiin yhtenä parhaana kansainvälisenä logistiikkatoimijana Venäjällä

Euro-Asian Logistics Association palkitsi Moskovassa Venäjän vuoden 2012 parhaat logistiikkatoimijat. Itella valittiin yhdeksi parhaaksi kansainväliseksi logistiikkatoimijaksi. Itella nimettiin myös johtavaksi logistiikkapalvelujen tarjoajaksi ja on mukana arvostetulla Venäjän logistiikkatoimijoiden TOP 10 -listalla. Venäjän ja CIS-maiden suurin logistiikkayhdistys Euro-Asian Logistics Association valitsee vuosittain Venäjän parhaat logistiikkatoimijat.


Heinä
Heinä
Heinä
Elo

Tasavallan presidentille 65-vuotispostimerkki

Itella Posti julkaisi elokuussa juhlapostimerkin tasavallan presidentti Sauli Niinistön 65-vuotispäivän kunniaksi. Merkin suunnittelusta vastasi emeritusprofessori Tapio Vapaasalo Aalto-yliopistosta.

Professori Vapaasalon tavoitteena oli suunnitella postimerkki, joka korostaa presidentin arvojohtajuutta. Aiemmista presidenttimerkeistä poiketen Sauli Niinistön juhlamerkki perustuu valokuvaan perinteisen muotokuvamaalauksen sijasta.

 


Elo
Elo

Timo J. Anttila nimitettiin Itellan sidosryhmäjohtajaksi

VTM Timo J. Anttila (50) nimitettiin Itellan sidosryhmäjohtajaksi. Hän vastaa Itellan konserniviestinnästä, yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuusta. Anttila raportoi tehtävässään toimitusjohtaja Heikki Maliselle. Hän on myös Itellan laajennetun johtoryhmän jäsen.

Anttila siirtyi tehtävään Danske Bankin viestintäjohtajan tehtävästä, jossa hän toimi vuodesta 2008.


Elo
Elo
Elo
Elo

Itella solmi aiesopimuksen Logia Softwaren myymisestä

Itella allekirjoitti aiesopimuksen Itellan omistaman tytäryhtiön Logia Softwaren myymisestä Logia Softwaren toimivalle johdolle, toimitusjohtaja Markku Kokolle ja Seppo Marjamäelle. Suunniteltu kauppa on osa Itellan ICT-toimintamallin uudistusta, joka aloitettiin keväällä 2013.

Logia Softwarella on takanaan yli 30 vuoden kokemus toimittamiseen, hankintaan ja varastointiin liittyvien järjestelmien rakentamisesta ja kehittämisestä. Itella toimii myös jatkossa Logia Softwaren asiakkaana.


Elo
Elo

10-vuotias omakuvapostimerkki uudistui

Itella Posti esitteli keväällä 2003 ensimmäisenä maailmassa innovatiivisen omakuvapostimerkki-sovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat suunnitella Postin internetpalvelussa postimerkkejä itse. Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi omakuvapostimerkkien palvelukonsepti uudistettiin. Tähän mennessä palvelussa on valmistettu noin 8 miljoonaa omakuvapostimerkkiä.

Omakuvapostimerkin uusiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa 150 merkin tervehdysteksti, jonka voi lisätä 10 postimerkin arkille. Tilauspalvelussa on myös tarjolla uutena ominaisuutena valmis kuvavalikoima, josta löytyy sopivia aiheita useisiin erilaisiin juhlamerkkeihin.


Syys

Suomalainen postimerkki valittiin Euroopan kauneimmaksi

Yhdeksänhenkinen asiantuntijaraati valitsi suomalaisen postimerkin Euroopan kauneimmaksi. PostEuropin järjestämän kilpailun voitti Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelema postimerkki, joka kuvaa vuosimallin 1933 Volvo-postiautoa ja sen edustalla seisovaa kahta kuljettajaa.

Kilpailu järjestettiin keväällä 2013 ilmestyneiden EUROPA-sarjan postimerkkien kesken. Kilpailuun osallistui yhteensä 56 eri Euroopan maassa julkaistua postimerkkiä, jotka esittelivät kaikki postiajoneuvoja julkaisusarjan teeman mukaisesti.

 


Syys
Syys

Logia Softwaren myynti saatettiin päätökseen

Itella ja Logia Softwaren toimiva johto toteuttivat elokuussa laaditun aiesopimuksen mukaisen kaupan, jolla Itella myi omistamansa tytäryhtiön Logia Softwaren toimitusjohtaja Markku Kokolle ja johtaja Seppo Marjamäelle.

Kauppa on osa Itellan ICT-toimintamallin uudistusta, joka aloitettiin keväällä 2013.


Syys
Syys

Valtiopäivien juhlapostimerkki julkaistiin

Itella Posti julkaisi Suomen valtiopäivien 150-vuotisjuhlan kunniaksi 1. luokan postimerkin. Vuonna 1863 käynnistyneillä säännöllisillä valtiopäivillä oli keskeinen rooli Suomen kansallisvaltion kehittymisessä.

Timo Berryn suunnittelemaan pelkistetyn arvokkaaseen postimerkkiin on kirjoitettu valtiopäivien merkitystä kuvaavat juhlavuoden sanat Lakia, työtä, rauhaa, valoa. Tekstien taustalla kajastavat menneisyydestään irtoavan Suomen valtion rajat. Merkissä on myös eduskunnan juhlavuoden tunnus.


Syys
Syys

Maailman ensimmäiset viralliset Angry Birds -postimerkit julkaistiin

Itella Posti julkaisi maailman ensimmäiset viralliset Angry Birds -postimerkit, joiden kuva-aiheena on kuusi suosittua pelihahmoa - viisi lintua ja yksi possu. Postimerkkien suunnittelusta vastasi Rovio Entertainmentin Art Director Toni Kysenius, jonka käsialaa olivat myös vuoden 2012 jääkiekon MM-kisojen HockeyBird-hahmo ja siihen liittynyt postimerkkijulkaisu.

Alkuperäisyyden varmistamiseksi Angry Birds -postimerkit on varustettu uv-valossa näkyvällä kuviolla. Lisäksi hahmojen muotoja seurailevat epäsäännölliset hammasteet.


Syys
Syys

Itella Posti täytti 375 vuotta

Syyskuun 6. päivä vuonna 1638 Pietari Brahe perusti postilaitoksen Suomeen, joka oli tuolloin osa Ruotsin valtakuntaa. Pietari Brahe oli ruotsalainen valtiomies, sotilas, kreivi ja Suomen kenraalikuvernööri, joka 1600-luvulla kehitti ja uudisti Suomea merkittävästi.


Loka
Loka

Itella julkisti uuden vision ja strategian – kasvua haetaan verkkokaupasta ja Venäjältä

Itella julkisti uuden vision ja strategiset tavoitteensa, jotka ulottuvat vuoteen 2020 asti. Asiakaslähtöisyys ohjaa toimintaa aiempaa vahvemmin. Itellan uusi visio on "Sinun ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa" ja missio "Perustehtävämme on pitää huolta kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta". Taustalla on kansainvälinen ja historian rajuin postialan murros. Sähköisen viestinnän voimakas yleistyminen ja talouden taantuma uhkaa pudottaa perinteisten kirjeiden ja lehtien jakelumäärät puoleen nykyisestä vuoteen 2020 mennessä.

 


Loka

Itella Informaatio muutti nimensä OpusCapitaksi

Itella-konserniin kuuluva Itella Informaatio julkisti muuttavansa nimensä ja jatkavansa vahvaa kasvustrategiaansa Pohjoismaiden ja Euroopan markkinoilla OpusCapita-nimellä 1. marraskuuta alkaen. OpusCapita on johtavia toimijoita taloushallinnon ja kassavirran automatisointi- ja ulkoistamispalveluissa. Muutos on osa Itellan uutta visiota ja strategiaa. Uusi OpusCapita on jatkossakin osa Itella-konsernia.


Loka

OpusCapitan hallituksen jäsenet nimitettiin

OpusCapitan hallitukseen valittiin seuraavat jäsenet: toimitusjohtaja Heikki Malinen, Itella, talous- ja rahoitusjohtaja Sari Helander, Itella, strategia- ja kehitysjohtaja Juhani Strömberg, Itella, toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi, Valtion Eläkerahasto, teollisuussijoitusjohtaja Juha Mikkola, Norvestia, yksityisyrittäjä ja hallitusammattilainen Ossi Pohjola, Business Integration Group.


Loka

Itella palkkasi joulusesonkiin 3 300 kausiapulaista

Itella kertoi varautuvansa jouluruuhkaan työllistämällä 3 300 kausiapulaista eri puolilla maata. Eniten lisätyövoimaa tarvittiin joulutervehdysten ja pakettien lajitteluun sekä postinjakeluun. Kausiapulaiset aloittivat työskentelyn pääsääntöisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Joulun ruuhkahuippu ajoittui parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät olivat käsillä ja postin määrä suurimmillaan.


Loka

Suomalaisista verkko-ostajista 60 % olisi valmis ostamaan ruokaa verkosta

Itellan tutkimus elintarvikkeiden verkko-ostamisen edellytyksistä paljasti, että verkkokauppojen käyttäjistä peräti 40 % ei edes tiennyt, että Suomessa on ruokaverkkokauppoja. Verkkokauppojen käyttäjistä 60 % olisi valmis ostamaan ruokaa verkosta vähintään kerran kuussa.

Kiinnostuneimpia ruuan tilaamisesta verkosta ovat lapsiperheet, hyvätuloiset ja 40–59-vuotiaat. Tutkimus toteutettiin elo-syyskuussa M3 Panelissa. Kyselyyn vastasi 800 kuluttajaa, jotka ovat edustava otos 18–65-vuotiaista.


Loka

PT Logistiikka Oy fuusioitui Itella Logistics Oy:hyn

PT Logistiikka Oy fuusioitui Itella Logistics Oy:hyn 1.10.2013. Fuusion perusteena oli konsernirakenteen selkiyttäminen ja toimintojen integrointi. Fuusiossa PT Logistiikka Oy:n 37 työntekijää siirtyivät Itella Logistics Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. PT Logistiikka Oy siirtyi osaksi Itella Logistiikkaa 1.10.2012 tehdyn VR Transpoint -kappaletavaraliiketoimintakaupan yhteydessä.Loka
Loka
Marras

Sopimukseton tila viestinvälitys- ja logistiikka-alalla

Palvelualojen työnantajat PALTAn ja Posti- ja Logistiikka-alan Unioni PAUn neuvottelut viestinvälitys- ja logistiikka-alan uudesta työehtosopimuksesta päättyivät tuloksettomina ja ala siirtyi ns. sopimuksettomaan tilaan marraskuun alussa. Neuvottelujen kariutumisen syynä olivat alan rakennemuutokseen liittyvät PAUn vaatimukset, joihin työnantajalla ei ollut mahdollisuuksia suostua. Tilanne aiheutti jonkin verran häiriöitä postinjakeluun.


Marras
Marras
Marras

Suomalainen joulupostimerkki täytti 40 vuotta – joulupostimerkit myyntiin

Itella Posti julkaisi marraskuun alussa uudet joulupostimerkit, jotka saivat innoituksensa nostalgisten kiiltokuvien maailmasta. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemien postimerkkien kuva-aiheiksi oli valittu vanhoja piirroskuvia, joita on käytetty postikorteissa tai kiiltokuvissa.

Vuosi 2013 oli myös joulupostimerkkien juhlavuosi, sillä ensimmäiset suomalaiset joulupostimerkit julkaistiin 40 vuotta aiemmin 15.11.1973.


Marras
Marras
Marras
Marras

Posti Maksuturva -palvelu käyttöön

Itella lanseerasi uuden verkkokaupoille suunnatun Posti Maksuturva -palvelun. Se toimii verkkokaupan asiakkaille miellyttävänä kanavana hoitaa ostosten maksaminen ja tuotteiden palautus.

Kuluttaja-asiakkaat voivat seurata palvelun kautta toimitusta, ottaa yhteyttä kauppiaaseen, ilmoittaa palauttavansa tuotteita ja tulostaa palautukseen osoitekortin. Palvelu vastaa myös uuden, EU-direktiivin pohjalta luodun, verkkokauppalain vaatimuksiin. Itellan yhteistyökumppani palvelussa on Suomen Maksuturva Oy.


Marras
Joulu

Itellan tutkimus: Paperinen joulutervehdys selvästi sähköistä suositumpi

Itellan TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 73 prosenttia kuluttajista aikoi lähettää jouluna sekä paperisia että sähköisiä joulutervehdyksiä. Yksi lähettäjä postittaa joulukortteja keskimäärin 17 henkilölle. Joulukorttiperinne elää vahvana ja joulutervehdysten lukumäärä on pysynyt viime vuosina suunnilleen samalla tasolla. Naiset ovat huomattavasti innokkaampia joulukorttien lähettäjiä kuin miehet; 86 prosenttia naisista ja 65 prosenttia miehistä on lähettänyt viime vuosina joulukortteja. Myös ikä vaikuttaa joulukorttimuistamisen määrään. Mitä vanhempaan ikäluokkaan kuluttaja kuuluu, sitä todennäköisemmin hän lähettää joulukortteja.


Joulu
Joulu
Joulu
Joulu

Itellan joululahjarahat Uudelle Lastensairaalalle

Itella lahjoitti jouluna asiakkaiden lahjoihin varatut rahat Uuden Lastensairaalan tukemiseen. Lahjoitusten avulla saadaan uusi, valtakunnallinen lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala Helsinkiin vuoteen 2017 mennessä.


Joulu
Joulu
Joulu
Joulu

Itellan jouluna toimittamien pakettien määrä kasvoi miljoonalla

Itella toimitti jouluna 1,1 miljoonaa pakettia enemmän kuin edellisvuonna. Kaiken kaikkiaan Itella toimitti vuoden aikana lähes 32 miljoonaa pakettia. Kuluttajien verkkokaupoista tilaamien, Itella Postin toimittamien, jouluostosten määrä kasvoi 7,5 % edelliseen jouluun verrattuna.