Varhaisjakajat Leena Nikkanen ja Jarmo Vahlfors palkittiin

Leena Nikkanen

Postin varhaisjakaja Leena Nikkanen valittiin marraskuussa Sanomalehtien varhaisjakaja -kilpailussa Vuoden varhaisjakajaksi. Hän työskentelee Somerolla yhdistäen työpäiväänsä myös päiväpostin lajittelua. ​

Tuomariston mukaan Nikkasen ainutlaatuisuutta ja esimerkillisyyttä lehdenjakajana korostaa se, että hän ei ole koskaan antanut vakavan vamman estää jakotyön tekemistä. Lapsuudessa sattuneen onnettomuuden vuoksi hänellä ei ole omia jalkoja polvesta alaspäin.

Postin varhaisjakaja Jarmo Vahlfors Espoon varhaisjakelusta sai samassa kilpailussa kunniamaininnan esimerkillisen toimintansa johdosta hätätilanteessa. Hän löysi portaikosta päähän loukkaantuneen henkilön, soitti ambulanssin ja toimi hätäkeskuksen ohjeiden mukaisesti ammattiauttajien saapumiseen asti.

Tuomariston mielestä Vahlforsin osaaminen toimia yleisen auttamisvelvollisuuden mukaisesti on hyvä esimerkki siitä, että lehdenjakajien ja työnantajien on tärkeää huolehtia valmiuksista kohdata erilaisia yllättäviä tilanteita työvuoron aikana.