Verkkokauppaostokset perille asiakkaan toivomalla tavalla

– On meidän velvollisuutemme tarjota asiakkaille sitä, mitä he oikeasti haluavat - ei sitä, mitä me toivomme heidän haluavan. Palvelemme Prisman ja Sokoksen verkkokauppa-asiakkaita aivan kuten me palvelisimme heitä kasvokkain kaupassa, sanoo S-Verkkopalveluiden toimitusjohtaja Ilkka Brander.

S-Verkkopalveluiden ja Itellan yhteistyö alkoi vuonna 2010, kun Sokoksen verkkokauppa avattiin ja laajeni Prisman verkkokaupan avautuessa vuonna 2012.

Branderin mukaan toimitustapa voi olla verkkokaupassa oleellisen tärkeä kilpailutekijä. Juuri erilaisten toimitustapojen laaja valikoima tekee S-ryhmän verkkokaupasta erilaisen.

– Olemme kehittäneet erilaisia toimitusvaihtoehtoja yhdessä Itellan kanssa. Verkkokaupasta ostetut tuotteet voidaan toimittaa joko lähimpään S-ryhmän kauppaan, paikalliseen postiin tai palvelupisteeseen, pakettiautomaattiin tai kotiin.

Branderin mukaan asiakkaat ohjaavat hyvin pitkälti sen, mitä muutoksia markkinoilla tapahtuu.

– Seuraamme jatkuvasti Itellan kanssa yhteistyössä, mitä markkinoilla tapahtuu ja reagoimme muutoksiin nopeasti.

S-Verkkopalvelut Oy on SOK:n omistama tytäryhtiö, jolla on kokemusta kuluttajatuotteiden kaupasta jo yli 100 vuoden ajalta. Tänä päivänä S-ryhmä on merkittävä tekijä myös verkkokaupassa.