Itella toimittaa Rauman kaupungin ruokapalvelun ateriat

Itella solmi pääkaupunkiseudun ensimmäiset ruokakuljetussopimukset 90-luvun puolivälissä, nykyään palvelu on valtakunnallista. Itella kuljettaa aterioita yhteensä noin 70 paikkakunnalla.

Ateriakuljetukset ovat alueellisia kuljetuksia valmistus- ja tuotantokeittiöiltä palvelukeittiöille, kuten kouluihin ja päiväkoteihin. Ateriakuljetusten kysyntä kasvaa jatkuvasti, kun kunnat keskittävät aterioiden valmistusta entistä suurempiin yksiköihin. Tämä lisää kuljetustarpeita entisestään.

Yksi Itellan ateriakuljetuspalveluasiakkaista on Rauman kaupunki. Itella on toimittanut vuodesta 2007 alkaen Rauman kaupungin ruokapalvelun ateriat kaikkiin kouluihin ja päiväkoteihin, palvelutaloihin, vanhainkoteihin ja muihin hoivapuolen yksiköihin. Ateriat kuljetetaan kahdesta tuotantokeittiöstä yli viiteenkymmeneen toimituspisteeseen.

– Tavoitteenamme oli löytää yksi vahva yhteistyökumppani, joka pystyy toimittamaan kaikki ruokakuljetukset. Aiemmin ostimme palvelut useammalta eri toimittajalta, kertoo Rauman kaupungin ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio.

Vainio mainitsee Itellan vahvuudeksi ennen kaikkea joustavuuden ja logistisen osaamisen.

– Olemme tehneet viime aikoina erittäin paljon muutoksia ruokapalvelun toimintoihin ja sitä kautta myös reitteihin. Muutoksista huolimatta kaikki on sujunut erinomaisesti. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Itellan palveluihin.

Toiseksi vahvuudeksi Vainio sanoo säännöllisen yhteydenpidon.

– On tärkeää tavata säännöllisesti. Näin tiedämme puolin ja toisin missä mennään ja osaamme varautua muuttuviin tilanteisiin etukäteen. Tiedonkulun parantamiseksi entisestään tavoitteena on jatkossa järjestää kuljettajille esimerkiksi koulutustilaisuuksia, hän kertoo.